Test és lélek

Meghallani azt a szót, hogy „daganat” – megrázó esemény. Másfelől a prosztatadaganat rendkívül lassú lefolyású betegség. Még az előrehaladott esetek kezelésére is számos hatékony gyógyszer áll rendelkezésre. Daganat helyett ma már szívesebben nevezzük „krónikus betegségnek”, mert ezzel jobban megragadjuk a lényeget: megtanulni együtt élni ezzel az állapottal.

Az egészséges életmód segít teljes életet élni a betegség mellett, csökkenti a kezelések mellékhatásait, elősegíti a gyógyulást. Ebben a részben néhány tanácsot adunk arra, hogyan kezdjünk el egészségesen élni.

Bővebben

A program elnevezése onnan ered, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlása szerint az egészség megőrzéséhez legalabb napi 10 ezer lépésnyi mozgásra van szükség.

A prosztatarákos betegeknél a rendszeres testmozgás az életkilátásokat és az életminőséget egyaránt javíthatja.

Bővebben

A medencefenék-izmok normális működésük közben alátámasztó és záró funkciókat látnak el. Ha betegség, sérülés vagy fokozott megterhelés miatt az izmok meggyengülnek, nem képesek a rájuk nehezedő nyomásnak ellen tartani és így vizelet-, széklettartási zavarok alakulhatnak ki.

A gyógytorna célja, hogy a tudatos, tanult izommozgásokat a beteg a mindennapi tevékenységébe beépítse, így javíthatja a medencefenék izmainak működését.

Bővebben

Test és lélek