HERERÁK

A HERERÁKRÓL

A HERERÁKKAL KAPCSOLATOS LEGFONTOSABB TUDNIVALÓKAT ISMERTETI AZ URODOKI ÚJ KAMPÁNYA

A hererákkal kapcsolatos figyelemfelhívó kampányt indít az urodoki.hu. Az elkövetkező hetekben publikált cikkekben többek között a daganat típusait is bemutatjuk, illetve a hozzá köthető tévhiteket is megpróbáljuk eloszlatni. Az írások mellett informatív videókat is megjelentetünk, amelyekből például az is kiderül, hogy az önvizsgálat milyen sarkalatos szerepet játszhat a tumor felismerésében.

Ne feledjük: ugyan a heredaganat sok egyéb rákos megbetegedéshez képest remek hatékonysággal kezelhető, mi magunk is sokat tehetünk azért, hogy a gyógyulás zökkenőmentes legyen.

CIKKEK A HERERÁKRÓL

hererak-tipusai

A hererák típusai

Az esetek 90 százalékában a diagnosztizált hererák csírasejtes daganat. Az ilyen tumorok két fő típusa a seminoma és a nem-seminoma. Ezek általában fele-fele arányban fordulnak elő. Csírasejtes hererák

Tovább olvasom »
rla

Mi az az RLA?

Az RLA (teljes nevén retroperitoneális limfadenektómia, azaz a hashártya mögötti nyirokcsomók kimetszése) a hererák kezelésében alkalmazott sebészeti beavatkozás, melynek során eltávolítják a rákos, vagy feltételezhetően rákos hasi nyirokcsomókat.

Tovább olvasom »
VIDEÓK

Kétoldai hererák után is lehetséges a gyermekvállalás

Péter röviden elmeséli kétoldali hererákkal kapcsolatos tapasztalatait, valamint a betegség utáni gyermekvállalásról is mesél.

Here önvizsgálat, havonta egyszer!

A here önvizsgálata életet ment! Végezz Te is havonta egyszer a zuhany alatt here önvizsgálatot!

A hererák gyógyítható!

Nagyon fontos a rendszeres here önvizsgálat, mert az időben felismert hererák műtéti beavatkozással gyógyíthat

TÁMOGATÓINK
A Magyar Urológusok Társasága Ajánlásával!