Dr. Fazekas Fruzsina

Dr. Fazekas Fruzsina

Bemutatkozó

Középiskolai tanulmányaimat a budapesti Toldy Ferenc Gimnáziumban végeztem. A tanulás mellett versenyszerűen röplabdáztam, amit később az egyetem évei alatt is folytattam.

2012-ban felvételt nyertem a Semmelweis Egyetem Általános Orvosi Karára. Tudományos Diákköri Munkát uroonkológiai témában végeztem, a felsőüregrendszeri urotheliális daganatokkal foglalkoztam.

Orvosi diplomámat 2018-ban vettem át, és a Budapesti Péterfy Sándor Kórház-Rendelőintézet Urológiai Osztályának szakorvosjelöltje lettem.

Az urológiai osztály tudományos tevékenységében aktívan részt veszek. 2021-ben az Orvosi Hetilapban első szerzős cikkem jelent meg „Az osztott dózisú trimodális kezelés első hazai alkalmazása nagy kockázatú húgyhólyagdaganat esetében” címmel, mely a Budapesti Péterfy Sándor Kórház-Rendelőintézet Urológiai Osztálya és az Országos Onkológiai Intézet Sugárterápiás Központ által bevezetett új szervmegtartó technikát mutatja be.

Több alkalommal tartottam előadást hazai urológiai és onkológiai konferenciákon. Kutatási témámhoz kapcsolódik a „Salvage RLA műtéteink az elmúlt 15 évben” c. összefoglaló előadása, mellyel első helyezést értem el a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság 2022-es kongresszusán megtartott szakorvosjelölt előadói versenyen. Posztert mutattam be a 2023-as krakkói Central European Meeting-en az urológiai osztályon elvégzett vérmentes műtétekkel szerzett tapasztalatainkról.

A műtétek és a kutatás mellett az orvosi munka fontos része a betegedukáció is. Az urodoki.hu honlap elkészítésében, fejlesztésében és üzemeltetésében a kezdetektől fogva szerepet vállaltam, főként

az oldal vizuális világának összeállításával, megrajzolásával foglalkozom több grafikus segítségével.

Az urológián belül leginkább a radikális onkológiai műtétek és a heredaganatos betegek menedzselése foglalkoztat. Jelenleg kutatócsoport részeként heredaganattal kapcsolatos alapkutatásban veszek részt a szegedi Genom Integritás és DNS hibajavítás csoporttal karöltve.

TÁMOGATÓINK
A Magyar Urológusok Társasága Ajánlásával!