Kezelési terv

Amikor minden vizsgálat megtörtént, az összes eredmény rendelkezésre áll, akkor a kezelőorvos javaslata alapján az „onkoteam” vagy másik nevén „multidiszciplináris team” határozza meg, hogy milyen kezelést kell alkalmazni a legjobb eredmény érdekében. Az onkoteam munkájában minden érintett szakterület orvosa részt vesz.

Mivel nincs két egyforma beteg, nincs két egyforma kezelés sem. Más és más a betegek állapota, mások a kísérőbetegségek, és esetleg máshogy reagálnak egy kezelésre. Mindezeket a kezelőorvos és az onkoteam figyelembe veszi.

A prosztatadaganat kezelésében előfordul, hogy különböző kezelési lehetőségektől azonos eredmény várható. Ilyenkor a bizottság figyelembe veszi, hogy Ön melyik kezelést választja.

Nagyon fontos, hogy már a kezelési terv felállítása előtt részletesen beszélje meg kezelőorvosával a különböző kezelési lehetőségeket!

Áttekintjük a fő szabályokat, melyek alapján az optimális kezelési lehetőséget kiválasztjuk. Az áttekintés segít jobban megérteni az egyes kezelési lehetőségeket, de nem helyettesíti a személyes orvosi megbeszélést, és különösen nem helyettesíti az onkoteam döntését!

Sajnos még a legmodernebb vizsgálatoknak is vannak korlátai, ill. a daganat is folyamatosan változik, ezért teljes bizonyossággal nem tudjuk megjósolni egy adott kezelés eredményességét. Azt viszont tudjuk, hogy melyik kezelés segített a legtöbb betegnek a daganatos betegség egy bizonyos állapotában.

Bővebben

Ebben a stádiumban a betegség még nem terjedt a szervezet távoli részeire. Szervre lokalizált betegségnek hívjuk, amikor még nem haladta meg a prosztata határait. A lokálisan előrehaladott daganat már átlépte ezt a határt, de csak a prosztata közvetlen környezetét vagy a prosztatához tartozó nyirokcsomókat érinti. A szervre lokalizált és a lokálisan előrehaladott stádiumban a daganat meggyógyítható.

Bővebben

Ha a prosztatadaganat nem csak a prosztatát és annak környékét, hanem a szervezet távoli részeit is érinti, akkor már nem távolítható el minden egyes góc műtétileg vagy sugárkezeléssel. Ilyenkor az egész szervezetet érintő, általában gyógyszeres kezelésre van szükség.

Bővebben

Kezelési terv