Műtét

Ha a daganat nem haladja meg a prosztata határait, akkor műtéti úton a prosztatával együtt a daganat is maradéktalanul eltávolítható. A műtét során eltávolítjuk a teljes prosztatát és az ondóhólyagokat, valamint indokolt esetben a kismedencei nyirokcsomókat is.

A műtétet megelőzően nem csak a daganat kiterjedését megítélő vizsgálatok elvégzése szükséges, hanem fel kell mérni az Ön általános állapotát is. Ehhez további vizsgálatok szükségesek.

Bővebben

A műtétek, kisebb beavatkozások, néha a vizsgálatok is kórházi bennfekvés mellett történnek. A kórházi felvételre érdemes otthon felkészülni, hogy a kórházi tartózkodás is kényelmes legyen.

Bővebben

A prosztatadaganat műtéti kezelésének célja, hogy a daganatot a szervezetből teljes egészében eltávolítsuk. Az előzetes vizsgálatok segítenek a daganat kiterjedésének megítélésében. Ha a vizsgálatok azt mutatják, hogy a daganat nem terjed túl a prosztata határain, akkor a daganat a műtéttel várhatóan eltávolítható, és Ön meggyógyítható.

Bővebben

A radikális prosztatektómia – bármilyen módszerrel végezzük el – nagy megterheléssel járó beavatkozás. A műtét utáni napok nehezek, mert fájdalmak ugyan nincsenek, de a gyógyszerek és a megterhelés miatt gyenge és elesett lesz. Az ápolók mindenben segíteni fognak Önnek, de érdemes már előre felkészülni erre az időszakra, mert ezzel is segíti, hogy mielőbb megerősödjön és felgyógyuljon.

Bővebben

Műtét