Műtét

A műtéti javaslat felállítása

Műtéti megoldás akkor javasolt, ha a prosztatadaganat nem haladja meg a prosztata határait, és a műtét során maradéktalanul eltávolítható.

Bővebben

Felkészülés a műtétre

A műtétet megelőzően nem csak a daganat kiterjedését megítélő vizsgálatok elvégzése szükséges, hanem fel kell mérni az Ön általános állapotát is. Ehhez további vizsgálatok szükségesek.

Bővebben

Mit vigyen a kórházba?

A műtétek, kisebb beavatkozások, néha a vizsgálatok is kórházi bennfekvés mellett történnek. A kórházi felvételre érdemes otthon felkészülni, hogy a kórházi tartózkodás is kényelmes legyen.

Bővebben

A prosztata teljes eltávolítása – a radikális prosztatektómia

A prosztatadaganat műtéti kezelésének célja, hogy a daganatot a szervezetből teljes egészében eltávolítsuk. Az előzetes vizsgálatok segítenek a daganat kiterjedésének megítélésében. Ha a vizsgálatok azt mutatják, hogy a daganat nem terjed túl a prosztata határain, akkor a daganat a műtéttel várhatóan eltávolítható, és Ön meggyógyítható.

Bővebben

A műtét után

A radikális prosztatektómia – bármilyen módszerrel végezzük el – nagy megterheléssel járó beavatkozás. A műtét utáni napok nehezek, mert fájdalmak ugyan nincsenek, de a gyógyszerek és a megterhelés miatt gyenge és elesett lesz. Az ápolók mindenben segíteni fognak Önnek, de érdemes már előre felkészülni erre az időszakra, mert ezzel is segíti, hogy mielőbb megerősödjön és felgyógyuljon.

Bővebben